::jom klik::

Thursday, July 28, 2011

solat


SOLAT ??

sebagai muslim semua orang tahu solat itu WAJIB and tak perlu nak dipertikaikan..
tapi sometimes orang take easy je either to solat or not..
lagi2 bila bersuka suka..

*iyee kadang2 pon aku leka*
T_T

solat pon xseberapa apatah lagi inginkan kesempurnaan di mata NYA
sedih..syahdu..
walaupon kita alpa..tapi sekurang-kurangnya cubalah untuk strive to it..
bukan sesuka hati nak tinggal buat atau tidak without reason..

manusia mungkin tak suka bila ditegur about solat..
"iye aku tau laaaa"
manusia juga tak suka untuk menegur orang about solat..
"pandai2 lah dia, dia boleh fikir..itu antara dia dan TUHAN"

tapi sepatutnya ?
kita pon bukanlah sebaik or sempurna mana..

tapi sekurang-kurangnyaaa..
renung2kan lahh..fikir2kan lahh

p/s : juz now semua orang sibuk for watching malaysia vs singapore..seawal 3/4 pm they already there or on the way..semoga kesemangatan mereka itu disertai dengan doa dari solat..walaupon hakikatnyaaaaa..........................................................;p

xdapat tengok live pon tengok tv pon ok :)

go go MALAYSIA !