Loading...

::jom klik::

Tuesday, January 29, 2013

persoalan


tak semua orang suka kita, and tak semua orang kita suka..ehhh tak baik..tapi kira fair la kan ? huuu

and sampai sekarang menjadi persoalan kenapa mereka still begitu, manusia kan boleh berubah ? hati perempuan kan lembut bak kain sutera..hamboiii

mesti u ols pending apa ntah aku nak sampaikan..

aku just nak menumpang only for 4months coz my school i think around 1o langkah je kot dari umah..berbanding when i stay at uia almost hurmm ntah tak boleh kira berapa langkah..aku bayar bukan aku dok menumpang buta jeeee..dulu okey je sbb maybe only for 2 months..tu pon sekolah tak berapa dekat..

okey masalahnya apa ?

sebab i suka balik malam ? ingat i lepak disco ke balik malam ? balik mabuk2 ? pakai2 sexy ?

sebab i ada boyfriend ? u ols kenapa jual mahal sangat ? bukan tak ada tapi tak pernah ada, tu bukan masalah saya kotttt

takkan sebab fashion ?

takkan sebab satu hari tu i tertinggal baju dalam toilet tp terlupa ? sumpah memang tak perasan tu baju i..tapi macam u ols tak suka tinggal baju dalam toilet ? ehh such a big problem ?

then sebab i suka masak ke ? 

takpon sebab i kepoh ? banyak cakap ? tu maybe ada lah sikit kebenarannya..tapi i suke bercerita and share..thats all..u ols pon tambah tolak macam lebih kurang..

ke sebab i suka tido ? tapi i rasa tu hak i..

lagi apaaaa..

yes i think sebab duduk ber5 satu rumah dengan toilet satu tu menjadi problem terbesar ? takot nanti berebut toilet ? ehhh nak di kira lah if pagi i mandi 2 minutes je kottt..tak suka kot i bertapa lelama kat toilet tu as yang  ols selalu buat..apa best dok lelama dalam toilet ? ke ada kawan ????

ok so i tak tahu apa yang exactly the big problem..i sedih i kecewa..kita sesama manusia, sesama perempuan and yang penting sesama muslim..


sebab tu lahh bukan senang kita nak puaskan hati orang..nak buat orang suka kat kita..

eh ada aku kesah ? okbai









Sunday, January 27, 2013

boyfriend


'boyfriend' ??

mesti ramai yang assume aku nak story about my sudin or my bf tuuuuu..jawapannya salahh..hehe and actually i just want to share about my bbf *bestboyfriend*

ok ni tak ada relation dengan scandal or teman tapi mesra or yang sewaktu dengannya..and aku pon secara randomnya tak ramai pon kawan lelaki yang rapat macam ni..ada pon classmate gitu2 lahh..but still can be as friend..

just enjoy the showwwww..

ehhh picturess..





us and we as friend since form6 until now 


both senget but i love them much !


atol and him


me and him


and him

we called him khai and first of ol i nak mention die tak auwwww ok..die lelaki tulen..hehe but we ols sangat close lagi2 memasing study kat kl..selalu jugak hangout same..holiday sesama..karok sesama and yang pasti semua gile microphone ! huhh 

and seriously i xpernah pon ada member lelaki serapat ini..sometime share prob together, story mory and so on..and honestly as perempuan pada i xde pon lah istilah best boyfriend and girlfriend..ada pon mesti ada something special or something like that kan..tapi ini tidak..i jamin 100%..hehehe confident..coz we ols memasing pon already taken even not officially lagi..but we still have time together even benda2 'gonjol'..huhu

such great memoriessss..

khai he is sukeeee gila menyakat we ols..kadang2 sampai ada yang nak menangis nangis..since kat sekolah dulu kot ! but die sangatlah telaka  and hepy go lucky..dah lah suara sedap..almaklumlah dulu sekolah pon geng2 budak nasyid..ehh melambong plak i puji kan..and sometime die selesa share everything with us as we know lagi lah the batasan between men and women..

kenapa i nak cerita bout die ?



sebab die nak fly pegi korea for two years..further his study..and i dont know why feel macam touching and sedih..selalu tak ada masa kot nak sedih2 lagi2 member lelaki kan..feeling lebih kan ak ? haha not only me tapi member2 lain jugakkk..

because of kite tak ada pon kawan lelaki yang serapat itu..sebab tu kite feel..mesti korang nak kata kite mengada kan..even my sudin pon xpaham siap gelakkan lagi..

ok fine..

wishing u all the best khai ! nanti balik mesti kurus tauuuuuu



wewiiiittttt

*kejap i, kejap aku, kejap kite..keling..whatever

cuti


salam semua


"eh nak buat apa ntah selain makan tidooo je kat umah ni ?" 

first and second day cuti memang lah rasa nak bayar hutang tido puas2..tapi bile dah 5 hari rasa macam mati kutu jugakkk..macam mana nak abiskan cuti until ahad depan ?  terasa jugak nak kuar hangout tapi memandangkan i ni xbape nak banyak kawan kat sini, so lupakan je lah hasrat ituuuu..so bad :(

aku rasa since dok umah ni..activity paling mengisi masa ialah makan tapi before tu wajiblah kena masak kan ? means masak and makan..and as usual when i was at home bercuti, my mom comfirm jarang and kadang tak jenguk pon dapor..huhu i miss my mom's cook..tsk tsk

tapi takkan tu je ? but serious the answer is YES..bangon tido *after tido lepas subuh* terus masak lunch..then petang2 mesti rajin nak buat kudap-kudapan minum petang..then malam mesti nak masak for dinner and for sureeeeeeeeeeeeee i suke lapar tengah2 malam, and luckily im at home ! bole masak sesuka hati..

but bila fikir2 balik, aku tak suke pon sangat memasak..or kate lain bukan jenis pemasak..tapi nak dibandingkan dengan basuh baju or segala related to baju bajan, i prefer masak kot ! haha..nak mengemas rumah pon sbb xde sape sangat so macam xperlu pon kot nak bertungkus lumus mengemasssss..

itu lah cerita cuti aku so far yang tak berapa nak interesting kan..

maka 

kira rajin jugak aku nak buat donut and karipap ni kan..
rasa last buat tahun 2009 dulu kot..hahaha



and presentinggg


rupa memang ada dahh tapi jangan tertipu lahh sebab hasilnya donut sedikit keras tak dapat jawapan kenapa and karipap sedaplah jugakkk just kulit tebal sangattt

sekian







Wednesday, January 23, 2013

rindu

saje saje bukak and bace blog sendiri

and

tetibaaaaa






sangat rinduuu nak berblogging 



motip gamba ? 








Thursday, November 22, 2012

3.1 blok D


haha title nak macam wayang punye movie..

keramat untuk my room for this semester..ohhh seriously macam mimpi ngeri..ehh tak ada lah ngeri apa pon..just macam tak ada life okeh bile i dok dalam bilik ni..sebabnye ?

ok firstly, i duduk berdua je out of suppose 4 orang in this room..but lagi dua kosong until now xde penghuni..u ols jangan assume plak something yang horror2 sebab dua bilik tu kosong..we ols still guna jugak..so sorang conquer 2 rooms..haaa best jugaks sebab 1 bilik utk tido satu bilik utk barang yang xbape penting..maklumlah barang i kan sikittttt..ok itu belakang cerita lah..yang i xfaham ni..dah la berdua then we ols memang jarang gileee and kadang xpernah pon bertegur or even berjumpa dalam bilik..haa sedih tak ? tau ada orang tapi macam hidop sengsorang ?

ok sory to say lah i need to mengumpat sikit about my roomate..ehhh ops bukan ngumpat tapi luahan perasaan je..i bukan tak nak kepoh2 ngan die..tapi ada gak la dulu awal2 i tegur die..i dah cakap siap2 dah kalau bangon awal subuh kejutkan lah i kan..if nak pegi makan ke mana2 ke ajak lah i kan..i ok je..tapi until now xpernah pon even once..ke die not interested ngn i ek ?? haha ok sedih..nak harap die start tegur i memang seriosly TAK PERNAH ! sooo u faham lah kan..i ni bukan hati kering yang nak terhegeh2 kat die..ehhhh aku ni emotional pulakkk..

tu satu..then, yang i peliks bin ajaibnye, she's never switch on the lamp kat bilik die..eh xde la never but since awal sem boleh kire rasanya around 3 or paling banyak pon 5 kali lah..then sometimes, i know die nga makan and minum but dalam gelap ? what she's doing actually ? so i always assume that maybe die alergic ngn lampu or maybe klu berlampu die migrain..yang agak scary every nite i mst dengar bunyi mouse tu..keep on "tik tik tik tik" hurmmm horror kan ? just positive thinking..its ok lah..atleast i tau die ade..

then secara diam2 i pon mengkepohkan diri lahhh nak investigate..i bole detect die xde bile kipas switch off..then i pon masuk bilik die..MASYAALLAH ! ini bilik ke or what ? ok itu i xpayah story lahh and u ols boleh la pk sendiri..soo i lagi confident yang die wujud dalam bilik ni..legaaaaa..

ehhh ini dah macam lari tajuk..baik i letak title rumet ke ape kannn..haha

u know what since i duduk bilik ni..i rasa sunyi..yes bkn lah nak hebah ke ape..sometimes i recite jugak alquran buat hilang rasa sunyi tu..rasa macam bile hangout ke pegi class ke jumpa mmbe2 tak nak dah balik bilik..tapi memandangkan katil and i yang xdapat dipisahkan..i need to have a comfortable place for thattt..i selesa ngan my own room but not the environment..tambah2 lagi kat floor ni pon susah nak jumpa orang..jarang sekali lahh..paling stress pattern i suke mandi malam..tapi since dok blik and blok ni memang dah jarang mandi..sooo usually sehari i mandi sekali je..sebab class i biasa start at 2pm..teruk kan ? sem yang sangat jarang mandi..and dulu i suka basah rambut everyday..but now kadang2 sampai 2,3 hari xbasuh rambut..sejuk plus huu ntah takot !

basuh baju tak payah cerita..paling selekeh and malas habis ! nasib pattern pegi class sarung jubah or baju2 yang senang and no need to basuh selalu..sooo until now dah 3 weeks i xbasuh baju..teruk gile kan ? ada pon basuh yang penting2 and perlu je BY HAND ok..grrr sebab mesin dobi kat blok c..jaohh sikit nak angkut ! hehh

haihhh ada lagi nak story tapi nanti2 lah i continue..tapi tulahhh ni sume sebab 3.1 blok D ni..everything changed ! macam ni ke haa life final year student ? hahaha last2 panjang lebar aku membebel..

i need my life and i need to be change !

ok ngantuks..gudnite !