::jom klik::

Wednesday, January 26, 2011

banyak nak cite..


assalamualaikum semua !
rase2 rindu i tak?
(soalan memalukan diri sendiri..haha)

ohh..busynyeee i..pehnatnyee..
u know i amatlah busy membuang mase n duet..ntah pape kan..
so..sekarang rase macam dah tak bape nak busy..
ape lagi bebel lahh..

cuti : cite bout cuti..i rase since naik sem bln12 hari 2,ak asyik cuti je..kalau weekend xde kat uia ni..ak balek kampong..kalau xpon ak balek umah akak ak..xpon hangout..dating jarang2 lah..lastweek je ak tggl bilik selame 6hr..eh,lamenye gap cuti? sendiri pon ak xsedar dengan kehadiran cuti ni..either mmg cuti or ak buat cuti sendiri..haha..ini malam baru lah ak kembali normal tido bilik ni sorang2..its ok lah..jum ni plak ak da start cuti midsem until raye cine..ooo,heavennyee cuti banyak !!

jerawat : ini masalah remeh yang ak nak mention..oohh,nape la jerawat ni dok suke hinggap kat muke i..aduhh,jerawat..u suke kan bile i tegur sikit muke bersih u nak berlagak..dan2 la nak kuar kat muke i..skali kuar pon u xnak y comel2..nak y gabak2..heyy..penat la uuuu..

mulut : mulut manusia mmg susah kite nak jangka..masing2 ade mulut n masing2 bole sesuke ati nak cakap ape yang dieorang nak..sape plak la kan yang nak cover..same goes to me..haihh2..mulut ni kalau sedang berkata2 suke hati nenek moyang die je..kepoh sealam..tapi bile dah abis cakap..amek ko ! menyesalnyeee..ape yang ak dah cakap..perlu ke ak cakap mcm 2??2la..terlajak perahu bole undur2..tp kalau dah terlajak kate?padah la wehhhh..so,please behave ! please remember..cakap bile perlu ok ! menyesal2 dah xgune..sob3

melaka : saje je nak cite..last weekend i g lepak melake selame 2hr 1 mlm..even rse da byk kali jejak kaki ke melake..yela,mysudin kan melake punye org..tp that day rase cam melancong je..g ronda2 melaka..bandar raye bersejarah tuuu..beshh ! lagi dapat g melantak seoul garden..masak asam..i nak upload gambar actually,tp malassss lahh ea..huhu

kawan : hurmm..umur da meningkat 23 pon (ikot tahun ni..ikot bulan still 22..haha)..masih lagi diselubungi dgn masalah kwn2..macam bebudak je rasenye..biase la lain orang lain rentak hidupnye..masing2 ade cara berfikiran sendiri..so,sile la aware that xsume orang bole fikir n rase same macam ape yang kita fikirkan..xsume orang suke ape yang kite suke..kannnnn..peace !

kewangan : hampir2 muflis nampaknye..tapi so far still bole control coz even duet ditangan da kering tp simpanan ttap ade..biar lah ia tersimpan selagi die ingin disimpan..udah2 la diba nak beli itu ini yang ntah pape..kehendak n keperluan..think about it..huhu

lagi.....
mau story ape ek???
hurmm..

cite hantu : haaa..u ols perasan tak? sekarang ni banyak bebenor la kan cite pasal antu..baik kat wayang..astro yang macam2 ade..tv sume lah..asyik nak men cite antu..sampai cite lawak pon nak buat dalam versi hantu..eh..para pengarah sekalian ni apsal la taksub sgt ngn hantu?dieorang xrase gerun ke?kang ade yang menonjol diri kang..kekadang ak ni layan la jugak..tapi bile da dok tgok tv asyik kuar cite seram..mau x ak pon jadi scary lah..dah la tido bilik sengsorang..suke plak mandi memalam or pg2 bute..tobat lah rasenye bile dok imagine2..huhh

ok..tetbe ak rase macam dah xde ape yang nak cite..
b4 ni bnyak je act ak nak tulis..
mood je yang asyik malas..
bile nak rajin pon xtau..
masalah dunia !

ok !
have a nice day ol !





6 comments:

bantalbucuk said...

fuyo0o0o..banyak gile ba cerita u..hehe ;D

FarhanaFabulous said...

aku ni asek terperap kat bilik..pt tak gak kua kua..

::deebaadeeboo:: said...

ecar..hahaha..malas nak update..2 yang skaligus nak cite..hehe

::deebaadeeboo:: said...

ana : sabo la..kang pt da masuk mst x terperap lagi kan..;)

Anonymous said...

Hi! 1st time visited your page.. best jugak entry awak ni.. nak comment sket, klu xmsk, xperlu la kawan ng "kawan" tu.. or awak mempergunakan "kawan"?? Think bout it!

::deebaadeeboo:: said...

to anonymous : ops ! alamak..nape?awk terase ke?im so sory if i make mistake..its ok coz every people have their own opinion,view and interest..yes, iknow xsume org suke kte..but gunekan kwn mean?i always think about it..n hope xde la kwn i y rase i gunekan die..if ade,i will say sory for 'kawan' tuu..;)