::jom klik::

Thursday, March 3, 2011

jubah




hye ol !

hye blog ! hye blogger !

mood mengupdate tetibe je datang..
sbb ak nak story about jubah..
jubah pon nak cite kan..haha

ok..bile cakap pasal jubah..ape y terlintas kat kepala u ols?
arabian?islamik?sexy?simple?
n usually orang assume that pakai jubah msti orang2 alim..am i rite?

takyah jaoh2 lah..
ak nak cite sikit pasal ak je lahh..

aku : mak, raya ni macam nak pakai jubah laa..
mak : wahh..mimpi ape dah tetbe nak pakai jubah?alhamdulillah..


(agak suprise ok mak i bile i mention nak pakai jubah time raye..pelik ke?)

then mmbe2 ak y bukan uia..

ak : ak nak spend duet sikit..ak nak beli jubah la..bla bla bla
membe : gile lah diba..alim gile ko sekarang..yela,ustajah dibaa..


(see !! ape y mereka expect..huuu,whatever la kann)

orang2 luar pulak..

mereka : hee,ak ade dinner la..tema arabian..tapi ak xnak pakai jubah..nampak mcm islamik gile kot !
ak : (diamm jeeeee)


(satu lagi perception..)

tengok..ni bukan cobaan ok..ni betol2..kenyataan..
memang kebanyakan orang mengaggap pakai jubah adalah islamik gile mcm ustazah2..
eh..yeke?

tapi kannnn..
meh kami nak habaq mai sini..(ttbe nak loghat.....)
kalau namanye student kat uia..
bgtau ak siapa yang xde jubah?meh bgtau sepat !
lagi2 jubah kaler hitam..
i think bukan semua antara mereka itu islamik but its TREND ok !
bukan ak nak memburukkan mane2 pihak..
tp even orang 2 kat luar free hair sexy bogel sane sini pon..
but they still wear jubah in uia tau..
mereka pon ade jubah..
jangan memainnnnnnnnn..haha

but for me..
selain dari jubah tu tren kat uia ni..
selain dari jubah 2 pakaian y sopan n ttup aurat..
but ape yang ak rase suke bile wearing jubah is..

SIMPLE !
nak g cls sarong je jubah..
dalam pakai ape pon xde sape nak tau..haha

SENANG !
xpayah iron selalu..
ak bab2 iron ni mmg la malas ! kot..

AYU !
terase ayu woooo bile pakai jubah..
nampak sopan je even xbape nak sopan pong ! haha

betol tak?
ke ak je sorang yang rase macam 2?
kadang2 pakai jubah pon nampak sexy kotttt..
hahahaha..

but ak rase its depend on situation..environment..
macam kat uia ni..
foreigner jangan la mention kan bpe ramai..
kne arab2..negro2..
opkos mereka slalu ngn jubah..
cakap je lah pattern macam mane..
main lilit2 je pon ade tau jubah mereka..

maybe bcoz ini kat uia..
wearing jubah is biase..xdenye lah orang nak pelik2..
sampai ade yang dah xbole beza foreigner ke malaysian ni..huh
but mungkin bile environment 2 xbiase ngn tren jubah..
mulalah org pandang pelik..
islamic wooooooo..

so so so..
for me y xbiase n y dulu xpenah pon ade jubah..
rase bangge pon ade jugak bile ade jubah sendiri..
bagos x bagos x?hehehe
yela..orang nak bangge sebab ak baju berjenama sane sini..
ade baju mahal blink2 ke kan..
ak..ade jubah je pon nak rase bangge..
eh,suke ak la kan..
but surely its really good 4me if im wearing jubah..
rase macam hari2 nak pakai jubah pon xpe..
rase macam nak ade jubah sume kaler pon ade..

puunyeee laaaahhhhh..
haha

see see !






thats ol !
enjoy wearing jubah !

:)





10 comments:

AISHA INANI said...

aku pon..........
jubah senang!
tudung boleh sarong ikot mood.
yang penting part dlm tuh, balik2, teros sekali zapp dah boleh baring sampai lebammm! hahahak

FarhanaFabulous said...

haha..ade kemajuan dan peningkatan kawan aku sorg ni..belikan aku jubah satu..boleh?teeheeee...

FarhanaFabulous said...

wah ade peningktan dan kemajuan kwn aku sorg ni..bagus2..nnti boleh la belikan aku jubah 1..nk gak rase jubah uia..HEHE..

saharinasaharudin said...

agree.jubah kt uia dah jdk trend.bukan sumthing yg weird.
mybe jubah tu dah jdk norm bg kite,kan?
btw,aku pun ska pki jubah.
simple je..hahahaha.

aisyahnadiah said...

diba...sampai sekarang aku takde jubah. mahal woo... hehe.

::deebaadeeboo:: said...

aisha : tau xpe kan..hr2 pki jubah same pon org xperasan..tdung je tukar2 kaler..hahaha

ana : blikan ko?lemak laaa..peningkatan perlu ok dlm kehidupan..hehe

reen : suke kan ! kan ! hehe..senang !

ecah : xde la mahal pon cah..same je ngn baju2 y ko slalu beli tuuu..

bantalbucuk said...

wah..bagus2..memang ayu gitu kawan saya ni bila pakai jubah..hehe.. ^_^

Miss Ann ~♥ said...

i ada je sepasang jubah tapi cam agak awkward nak pakai..hehe..maybe xbesa kot...huhu

::deebaadeeboo:: said...

ecar : if u pkai pon nampak ayu jugakk..try laaa~

k.ann : hehehe..ok je kot bile da pki..hehe

HaNa HoNeY said...

jubah kan sonang
manis je org tgk
^_^