::jom klik::

Friday, February 25, 2011

ape hak mereka??



huhhhh..legaaaaa..
after berhadapan ngn manusia2 yang macam hebat segala alam..
siapa u ols ?
besar sangat ke kuase or hak u ols nak treat orang ?
ape sebenarnye tanggungjawab n amanah y u ols perlu buat ?

actually..siapa mereka ?
sorry to say..bukan ak nak memburukkan name mereka..
staff2 y bergelar kakitangan kerajaan..
yang menjalankan tugas di university kat mane ak study..

salah ke untuk ak yang xbiase arrange program..
nak ke sana sini untuk dapatkan approval dr pihak atasan..
untuk bertanya..mendapat info ?
salah ke ak?
lembab sangat ke student y begitu ?
n susah sangat ke u ols nak juz give good services ?

yeahhh..ak tau u ols sure2 banyak keje..
n myb sometimes kusut ngan problem sane sini..
ak xnafikan itu..
tapi pernah ke fikir yang adakah seorang student 2 xde masalah ? xde keje ?
pernah tak pk wahai staff2 sekelian ???
kalau u ols rase u ols nak keje kat bahagian kaunter..
tapi malas nak brief ape2 about something..
marah bile orang tanye itu or ini..
muka nak macam taik..
ak rase baik u ols stay kat jamban je..
(gerammmnnyyyeeeee !!!!)

bile begini keadaan y ak hadapi untuk merealisasikan satu program..
sumpah lah ak xnak lagi arrange..
even ak ni kononnye hanya sebagai seorang program manager y tak bertauliah..
memang serik la mak nak ngadap muke sekor2 staff2 y mejoriti macam bagos !
heyyy..ak tanye sebab ak xtau..
ok makcik2 n pakcik2 sekelian..
bukan sebab ak malas nak amek tau..
bukan sebab ak belaja tinggi ak xtau..
ak blaja bukan amek kos untuk tahu ape y u ols tau..
itu bukan bidang ak ok !
suke2 hati je ko nak kate harap je blaja tinggi tapi itu ini pon xtau ?
what the fish !!!

ok2 cool diba..
act ak sangat sedih bile diperlakukan sebegitu..
cukuplah ak ke hulur ke hilir..
rayu sane sini buat muke sengih2 nak dapatkan signature n chop2..
kol sane kol sini..ingat ak nak ke ?
memang ak pekakkan telinga je lahhhhh..
kalau x lame dah..
ak bako..kite bako je..kite bako..~

then..







when im feel so sad..surely i need someone..
yaallah...please help me..
makkk ayahh..i need u..
u..............








9 comments:

AISHA INANI said...

weh ko conduct program aper weh?

agak la bangang kan, what they are expect?
org lahir2 teros tau all those thing? treat ler elok2! kannn?

bertabah okk!

::deebaadeeboo:: said...

program cocu..cls khat ak..

menjengkelkan betol mereka ni..sumpah,serik !

saharinasaharudin said...

huhu,
truk lahh drg tu..
sbr tau diba..

::deebaadeeboo:: said...

thanx reen..hurm,mmg pon..saba je la..

aisyahnadiah said...

saba diba...gud job!

bantalbucuk said...

over nye diorang tu ba..kita kalau kena macam tu pon mesti sakit hati je..sabar ye ba..kita bako kan je..(sambil buat gaya tangan usop..)

::deebaadeeboo:: said...

ecah : naseb la mmg i penyaba..huh

ecar : sakit ati kan ? mcm bagos sgt je..heee,ikotkan mmg nak bako jeee ! huhu

farah_shiha said...

staff kat sini memang betul mengong..aku dulu keje receptionist bagus je..semua org suke..

department kita lg aku tak suka..
sebabnya..org xde kat kaunter depan pon..
hired la sorg jadi jaga depan tu..
ni nk terpekik je bercakap..
apa kes

mak tak suka la cam ni..
huuu

::deebaadeeboo:: said...

tau xpe..klu xnk keje betol2 g je la balik kg sne..geram tauu..
macam la kte ni blurr sgt..saba je !