::jom klik::

Thursday, October 27, 2011

untung laaa



untung laaaa *feveret word just now* huhu

kadang-kadang rasa bersyukur even tak berapa nak satisfied with my study..Bachelor of Education Guidance and Counseling..feel like itu bukan jiwa aku..jadi seorang counselor bukan mudah..semua pon kena behave..huhhh just remind me when i was in secondary school, muka aku ni lah yang kena refer kat counseling..sooo hate that moment..rasa macam problematic student sangat kan..padahal my case only turun lambat, bising, attire tak proper, fly..huuu sampai kena refer tuuu..whatever !

itulah orang selalu cakap..benda yang kita tak suka tu lah yang kita akan dapat..

eh eh, but until now, aku sangat2 bersyukur kerana masih di sini..banyak benda aku dah study, and i got many new things and experiences..belajar kan, mesti la ada hasilnyaa..untung laaa aku dapat kos ni atas pilihan my parent and family..sumpah banyak sangat memberi aku kesedaran yang kadang selama ni aku tak sedar..and also uia..they make me open my eyes largestttt than before..

untung laaa sekarang i can be a good listener, empathy, confidential *perasan lerr sikitt*..not at all but i still can do that..sooooo different than before..dulu tak suka dengar orang cerita..susah nak faham orang and taknak pon..then kepoh tak reti nak simpan rahsia..sooo bad i am T_T

just now..

memang apa yang kita buat dulu pasti akan ada balasannya..TUHAN itu maha adil..sekarang even penat macam mana pon, mesti ada masa nak layan orang cerita..tak kisah lah cerita bout apa..problem dengan boyfriend ke, pasal family ke, kawan, and so on..siap dengar, siap tak kisah nak call orang lama2 bagi cool down..tapi bila sendiri ada masalah..memang nasib lah orang nak layan..siap kadang message pon tak reply..penat je type panjang2 penuh emosi..tiada pon balasan..call pon belum tentu nak angkat..untung laa kan ada skill of understanding..unconditional positive regard..

orang ada masalah, jumpa counselor tapi kalau counselor sendiri yang ada masalah ????



peace !

"A STRONG WOMAN is one who is going to overcome all obstacles in her path and always keeping a smile on her face and making as nothing happened"





4 comments:

. Amiera . said...

same situation with me.. menjadi tempat org meluahkan masalah.. tp bila diri sendiri yg ada masalah, belum tentu org nk tolong... at least tolong dgr.. pon belum tentu.. untung laaaa...

saharinasaharudin said...

dibaaaa,sgt suka quote tuu.nak copy eh ♥

::deebaadeeboo:: said...

amiera : kan..paling kurang pon dengar la..hurmm

::deebaadeeboo:: said...

reen : sile2 :)